© Rootsville.eu

Little Steve & The Big Beat (NL)
tiltle: Circles
music: Rhythm 'n Blues
release date: september 27, 2024
label: Time Zone Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Little Steve & The Big Beat


© Rootsville 2024


Little Steve & the Big Beat laten het podium ontbranden met hun opwindende Rhythm & Blues-muziek, en zetten de nacht in vuur en vlam met hun originele nummers, verschroeiende gitaar- en saxofoonsolo's, dwingende vocalen, terwijl de ritmesectie een grote groove neerzet die onmogelijk te weerstaan ​​is, waardoor het publiek in hun handen klapt en met hun voeten tikt. Hoewel ze een eerbetoon brengen aan de traditie, imiteren Little Steve & the Big Beat niet alleen - ze creëren hun eigen, kenmerkende stem in dit expressieve muzikale genre.

Op 27 september is de release van het nieuw album 'Circles' gekenmerkt door zijn bekende grooves. Het is toch alweer van 2016 geleden dat er met 'Another Man' nog nieuw materiaal uitkwam van deze sympathieke Nederlander. Het begon allemaal in 2013 met de EP die Little Steve & The Big Beat kwamen te introdeceren.

Naast Steven zelf bestaat 'The Little Beat' ook nog uit het dynamische blazers duo Martijn Van Toor en Evert Hoedt. Als vertrouwde ritme sectie hebben we nog Jody Van Ooijen aan de drums en bassist Bird Stevens. Werkten ook nog mee aan het album, Kat Riggins als backing vocal op Only Got Eyes For You en Bas Janssen aan de keys op de opener, 'The SHame Is On You' en 'Tired Of Moaning. We krijgen ook nog het rompetgeschal van Pascal Haverkate. Openen doen ze bijzonder swingend met '99LBS' waarna ze met 'The Shame Is On You' al even swingend vedergaan met 'The Shame Is On You' waarbij we mede door de baritone sax van Evert toch wel even moeten denken aan de sound van een james Hunter.

'Anna Lee' vervolgens is een slepende ballad waarna we teurg gaan naar de rhyhtm 'n blues met 'Walking At Night' ons begeven in de grooves en soul uit de 60-ties. De titeltrack 'Circles' is dan weer een terugkeer naar de alternatieve roots, een filmtrack waardig. 'Alive' kan je dan weer bestempelen als een volwaardige floorfiller waarbij je het moeilijk zal hebben om stil te blijven staan. Op het een beetje funky aandoende 'Only Got Eyes For You' krijgen we op backing vocals dan niemand minder dan showbeest 'Kat Riggins'. 'Rome' is dan de afsluiter waarbij Little Steve zich ontpopt als een volwaardige crooner en zo heeft hij daardoor nog vele jaren voor zich.

tracks:

01. 99 Lbs
02. The Shame Is On You
03. Anna Lee
04. Walking At Night
05. Circles
06. Alive
07. Find Me A Way
08. Tired of Moaning
09. Only Got Eyes For You
10. Runaway Man
11. Rome